Pellervon typografia

Pellervon brändikirjaintyyppi on Sofia Pro. Kirjasintyyppiä käytetään aina kun se teknisesti on mahdollista, mutta vähintään aina painotöissä, verkkoympäristössä ja videoesityksissä. Kyseisestä kirjasintyypistä löytyy alla esitetyt kirjainleikkaukset. Sofia Pro on Adoben TypeKit -fontti.

Ensisijainen typografia

Oheisista linkeistä löytyy lisätietoa fonteista: https://fonts.adobe.com/fonts/sofia www.myfonts.com/fonts/mostardesign/sofia-pro/

Typografia toimistosovelluksissa

Toimistosovelluksissa, kuten Microsoftin Office ohjelmissa, typografia koostuu Century Gothic kirjasintyypistä. Kirjaintyyppiä voidaan käyttää myös verkkosivustoilla, kun teknisistä syistä ei edellä mainittua Sofia-kirjasintyyppiä voida käyttää. Century Gothic on niin sanottu oletusfontti, joka löytyy lähes jokaisesta PC-tietokoneesta.

Esimerkkejä

Sisällön ja kuvan asettelua pyritään jakamaan pystysuoriin ja vaakasuoriin lohkoihin. Palstoina voidaan käyttää tasapalsta, oikean reunan liehua, vasemman reunan liehua ja keskitetty palstaa. Julkaisuissa käytetään liehupalstaa, jos se vain on mahdollista. Yhdelle palstalle pyritään kirjoittamaan yksi asia, mikä helpottaa lukemista ja asian hahmottamista.